Skip to main content

Nice Argentinian Grilled Provolone Cheese

Provoleta is a simple dish, yet it makes a wonderful appetizer to start off a meal from the grill. The cheese develops a nice smoky flavor, and is delicious spread on grilled toast. Provolone cheese tends to keep its shape when it melts, which makes it easier handle on the grill, but certain types of queso fresco that are used for frying (queso para freir) would work well too. Ask for thick (1/2-1 inch thick) slices of provolone from the deli counter.

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 10 minutes

Total Time: 20 minutes

Yield: 6-8 appetizer servings

Ingredients:

  • 4 3/4" thick slices of provolone cheese
  • 1/4 cup olive oil
  • 1 teaspoon oregano
  • 1/4 teaspoon red pepper flakes (optional)
  • 1 teaspoon kosher salt
  • 8 thick slices of bread

Preparation:

  1. Place the cheese slices in a shallow dish, and drizzle the olive oil over them. Turn the slices so that each side is coated with the oil. Sprinkle the cheese with the salt and the oregano (and red pepper flakes if desired).
  2. Prepare the grill. The cheese should be cooked over fairly high heat so that the outside browns before the inside melts too much and starts oozing down into the coals. Brush the grill with a little bit of olive oil to help prevent sticking.
  3. When the grill is ready, place the cheese slices directly on the grill, and cook for about 2 minutes on each side, or until cheese is hot, slightly browned, but still holding its shape.
  4. Remove cheese to a plate. Brush bread slices with any remaining olive oil left in the dish that had the cheese. Grill bread slices until slightly toasted. (If your grill is large enough you can grill the cheese and bread simulataneously).
  5. Serve cheese warm with the bread.
Serves 6-8.
 
*southamericanfood.about.com

Comments

Popular posts from this blog

resepi bengkang - BINGKA TEPUNG GANDUM -

                                     Bahan bahan : 1) 6 biji telur 2) 1 tin susu cair 3) 2 tin air 4) 4 cawan tepung gandum 5) 2 cawan gula Cara : 1) Campur semua bahan, kisar dan tapis. 2) Sapu rata loyang dengan minyak. 3) Bakarkan dalam ketuhar pada suhu 180°c selama 50 minit/masak. 4) Sejukkan dan potong. Sedia untuk dihidangkan

Terkini Halal Jakim : SENARAI SYARIKAT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL TERBARU DALAM TEMPOH 15 HARI

Terkini Halal Jakim : SENARAI SYARIKAT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL TERBARU DALAM TEMPOH 15 HARI Posted by Balliq ilm at 8:45 PM Maklumat Pensijilan Terkini       Download Here    J AKIM akan mengemaskini maklumat persijilan terbaru bagi premis / syarikat yang memiliki sijil halal daripada JAKIM. Ini bagi memudahkan pengguna mengetahui maklumat terkini mengenai persijilan halal yang telah diluluskan. Maklumat ini juga mengandungi tempoh persijilan yang diperolehi oleh sesebuah syarikat dan sijil tersebut harus diperbaharui oleh pihak berkenaan sekiranya tempoh yang diberikan telah tamat. Berikut adalah senarai syarikat yang baru menerima / memperbaharui sijil halal yang diiktiraf. Tiada Iframe 1. AAA GOLDEN TASTE FOOD SDN BHD [658606-V] NO. 35,36,37, JALAN VELOX 1,, , RAWANG, Wilayah Persekutuan No. Tel: 03-62728882    No. Faks : 03-62729582 Tarikh Sah Sijil [16/07/20

Peuang kerja Pakar ads dan Pakar Membina Team dan Ejen

Kerjaya Income Lumayan di Coway untuk Pakar ads dan Pakar Membina Team dan Ejen 𝗞𝗘𝗥𝗝𝗔𝗬𝗔 𝗗𝗜 𝗖𝗢𝗪𝗔𝗬 𝗔𝗧𝗔𝗨 𝗧𝗔𝗠𝗕𝗔𝗛𝗔𝗡 𝗜𝗡𝗖𝗢𝗠𝗘 Dila sedang mencari sesiapa yang nak bina kerjaya atau yang nak tambah pendapatan di Coway secara sepenuh masa -Income tambahan dari Rm2000-Rm11000 -Tak perlu simpan Produk -Payslip diberikan -Trip Percutian Luar Negara   http://www.wasap.my/+60124506763 #kerjacoway #csteam #theelitewarriors #kerjaya #coway Tahukah anda Kerja di Coway ni sebenarnya kerjaya yang terjamin dan menghasilkan pendapatan yang sangat lumayan. Tahukah anda kerjaya sebagai JURUJUAL  atau SALES termasuk dalam senarai KERJA INCOME PALING LUMAYAN. Berikut berita ASTRO AWANI 10 pekerjaan dengan gaji paling lumayan di Malaysia Menurut  The 2016 Hays Asia Salary Guide , pada hakikatnya, 53 peratus rakyat Malaysia menganggap gaji dan faedah sebagai keutamaan apabila memilih pekerjaan. Dalam erti kata lain lima dari 10 rakyat Malaysia menjadikan prospek gaji sebagai faktor