Skip to main content

Youtiao Recipe / Cakoi You Tiao?Yao Za Guai?


Ingredients
:
A) a self-rising flour
2) 11 grams instant yeast
3) 2 cups water (depending on the quality of flour)
4) ½ cup sugar (made of sugar water)
5) ½ cup cooking oil
6) ½ tsp bicarbonate of soda
7) 1 tbsp serbukbawang puti (if you like extra untukperisa)
8) Salt to taste
9) ½ - 1 kg cooking oil (for frying)
10) s rich and butter for the filling
Method:
1) Mix all ingredients except cooking oil and a nucleus, forming hooks
dough. Add water if necessary. Let the dough for 2030
minutes in the container
wrapped in a damp cloth.
2) Heat oil in a wok.
3) Cut the dough lengthwise in the measurement of an "X 4" to expire. Merge 2
cut with bebentuk 2 "X 4" with pressure using a wooden steak
(Chopstick), which has been oiled.
4) Fry the dough just until golden and remove.
5) the combination of earlier semi-Sided with a knife. Rub butter and enter a draw
rich in the hemisphere.
Ready to serve.

Comments

Popular posts from this blog

resepi bengkang - BINGKA TEPUNG GANDUM -

                                     Bahan bahan : 1) 6 biji telur 2) 1 tin susu cair 3) 2 tin air 4) 4 cawan tepung gandum 5) 2 cawan gula Cara : 1) Campur semua bahan, kisar dan tapis. 2) Sapu rata loyang dengan minyak. 3) Bakarkan dalam ketuhar pada suhu 180°c selama 50 minit/masak. 4) Sejukkan dan potong. Sedia untuk dihidangkan

RESEPI DAGING MASAK BOMBAY DIELLA @ ADILLA :)

Sumber: Diella Bahan-bahannya: 500gm daging, direbus dengan sedikit garam, dipotong kecil dan diperapkan dengan cili giling dan kicap manis untuk 1 jam Daging yang telah diperap kemudian digoreng dengan minyak dan kemudian dimasukkan air rebusan daging tadi dan juga bahan-bahan dibawah Masukkan 2 biji bawang besar, dihiris 3 batang lada hijau, dibelah tengah 2 batang serai, dititik 5 batang daun kari, dilurutkan ke dlm 2 biji limau nipis, diperah ambil airnyer Tutup periuk dan biarkan hingga kuahnya kering sedikit. Letakk