Bahanbahan:
Untuk lapis bawah:
1) 1 cawan jagung manis berkrim
2) 1 cawan tepung beras
3) 2 sudu makan tepung kastad
4) 2 cawan santan
5) ½ cawan gula
Untuk lapis atas:
1) 1 cawan tepung beras
2) 2 cawan santan pekat
3) 1 sudu teh garam
Cara :
1) Gaulkan semua bahan lapisan bawah dan kacau sebati.
2) Masukkan dalam loyang yg telah disapu ratat minyak.
3) Kukus selama ½ jam.
4) Campurkan semua bahan lapisan atas dan tapiskan dalam periuk.
5) Kacau sebentar di atas api kecil.
6) Bila adunan lapisan bawah sudah masak, cakarcakarkan sedikit dan tuangkan
perlahanperlahan adunan lapisan atas.
7) Kukus selama 20 minit.
8) Sejukkan dan potong.
Sedia untuk dihidangkan.
Untuk lapis bawah:
1) 1 cawan jagung manis berkrim
2) 1 cawan tepung beras
3) 2 sudu makan tepung kastad
4) 2 cawan santan
5) ½ cawan gula
Untuk lapis atas:
1) 1 cawan tepung beras
2) 2 cawan santan pekat
3) 1 sudu teh garam
Cara :
1) Gaulkan semua bahan lapisan bawah dan kacau sebati.
2) Masukkan dalam loyang yg telah disapu ratat minyak.
3) Kukus selama ½ jam.
4) Campurkan semua bahan lapisan atas dan tapiskan dalam periuk.
5) Kacau sebentar di atas api kecil.
6) Bila adunan lapisan bawah sudah masak, cakarcakarkan sedikit dan tuangkan
perlahanperlahan adunan lapisan atas.
7) Kukus selama 20 minit.
8) Sejukkan dan potong.
Sedia untuk dihidangkan.
Comments
Post a Comment